Izleti

Bled, Blejski grad, Blejsko jezero in vintgar

Blejsko jezero slika

Bled,  Blejsko jezero in vintgar bomo izbrali za razvajanje med čudovitimi razgledi po Gorenjski. Vsakdo bo našel nekaj svojega: kopanje v jezeru, kolesarjenje in sprehode po okolici in prepadnem vintgarju. Zaključek dneva ob kremšniti in vzponu na grad?

Blejski vintgar slika

Več:
Bled, Blejsko jezero: http://www.bled.si/si/
Blejski grad: http://www.blejski-grad.si/
Blejski vintgar: http://www.vintgar.si/

Bohinjsko jezero

Bohinjsko jezero slika

V Bohinju najde vsak član družine nekaj zase. Bohinj skriva preko 1000 rastlinskih vrst in pester živalski svet. Lahko ga odkrivamo sami ali z vodnikom.
Športov in aktivnosti ne zmanjka: pohodništvo in gorništvo, jahanje, rafting, soteskanje, vožnja s kajakom in kanujem, kolesarjenje in ribolov, športno plezanje ali adrenalinski park in še kaj bi se našlo.

Več: http://www.bohinj-info.com/si

Postojnska jama

V Postojnsko jamo nas brez truda pripelje podzemni vlakec. Avantura po najlepših rovih med pisanimi kapniki vseh možnih oblik se lahko prične.

Več: http://www.postojnska-jama.eu

Park Škocjanske jame, UNESCO svetovna dediščina

Rakov Škocjan, Škocjanske jame slika

Škocjanske jame so vpisane na Unescovem seznamu svetovne dediščine. Območje slovi po izjemnih arheoloških najdbah, pionirskih raziskavah kraškega podzemlja ter bogati naravni in kulturni dediščini.
Škocjanske jame so predvsem naravni pojav svetovnega pomena, uvrstitev ob bok Grand Canyonu, Vlikemu koralnemu grebenu, otokom Galapagos, Mount Everestu in drugim.

Več: http://www.park-skocjanske-jame.si/slo/

Arboretum Volčji potok

Arboretum Volćji potok je naš največji park, kjer imamo idealno priložnost spoznati rastlinske in živalske vrste, kot tudi parkovno ureditev. Park je primeren za vse generacije, saj ima veliko zanimivosti tudi za najmlajše.

Več: http://www.arboretum-vp.si/

Zelenci

Zelenci slika

Izvir reke Save Dolinke se skriva v zatrepu doline nekoliko naprej od Kranjske Gore. Številne možnosti za kolesarjenje in pohajkovanje v okolici.

Več: http://sl.wikipedia.org/wiki/Zelenci

Velika planina

Velika planina slika

Velika planina je največja visokogorska pašna planina pri nas. Gondola nas popelje 1550 metrov visoko. Na njej so pastirji zgradili več pastirskih naselij s preko sto pastirskimi stanovi (kočami, bajtami) posebne oblike, ki so zaščitni znak planote.
Izleti po mehkih zaplatah trave, predajanje čudovitim razgledom ali izhodišče za visokogorje.

Več: http://www.velikaplanina.si

Planinsko polje

Planinsko polje slika

Po Planinskem polju se vije Unica - Ljubljanica, ponikalnica - reka 7 imen. Odkrijte nepozabni in neobljuden kraški svet, desetine jam in brezen, katerega je voda oblikovala v milijonih letih.

Več: http://sl.wikipedia.org/wiki/Planinsko_polje, http://www.burger.si/Cerknica/PlaninskoPolje/PlaninskoPolje.html

Bloke

Bloke slika

Bloke so raj na Zemlji med prostranimi gozdovi; kjer tišina šepeta.

Več: http://www.bloke.si/, http://sl.wikipedia.org/wiki/Bloška_planota